Solutii ecologice pentru a-ti izola casa

Solutii ecologice pentru a-ti izola casa

vlna4_400Cand te gandesti la material izolator pentru casa ta, cu siguranta iti vin in minte placile acelea albe de polistiren. Dar ai stat vreodata sa cauti materiale alternative cu care ai putea sa-ti izolezi locuinta? Mai jos o sa prezentam cateva varianate. Probabil ca unele dintre sugestii te vor surprinde. Sunt material pe care cel ma probabil le folosesti zilnic, iar pe langa faptul ca sunt comune si ieftine, sunt si foarte “verzi”.

1. Nisipul

Stiai ca iti poti izola casa cu nisip? Nisipul este un material la indemana si este una dintre cele mai noi si “verzi” metode de a-ti izola casa. Exista firme care foloesc ca material izolator nisipul, pe care il combina cu sticla reciclata. Materialul rezultat nu contine formaldehida, fenoli sau coloranti artificiali.

2. Denimul

Nu arunca perechile vechi de blugi. Cu siguranta nu te-ai gandit pana acum ca iti poti izola casa cu denim. Fibrele de bumbac din denim sunt la fel de eficiente ca fibra de sticla si in plus nu prezinta un pericol pentru sanatatea ca in cazul fibrelor de sticla.

3. Baloturi de paie

Probabil te gandesti ca nu vrei sa-ti izolezi casa cu paie din cauza riscului de incendiu.  Cu toate acestea cand paiele sunt legate strans in baloturi si acoperite cu ipsos, nu vor lua foc, ba mai mult izoleaza foarte bine. Este o modalitate foarte buna de a recicla paie vechi, care ar fi in mod normal aruncate.

4. Lana

Lana este un material natural, rezistent la foc si apa, fiind astfel un matrial izolator foarte bun. Baga-te sub o plapuma de lana cand ti-e frig si ai sa vezi ce repede te incalzesti.

5. Pluta

Cu siguranta nu te-ai gandit la pluta, ca la material folosit in izolatie. Poti refolosi dopurile vechi din pluta de la sticlele de vin, folosindu-le la izolatie.

6. Celuloza

Celuloza este practic un ziar tocat fin, pe care il poti sulfa pe peretii din casa ca solutie de izolare. De asemenea vine si sub forma unui panou solid. Aceasta este o foarte buna solutie de a izola o casa mai veche, care nu este izolata in niciun fel. Este foarte usor de aplicat si este mult mai eco-friendly decat alte variante.

7. Spray-ul cu spuma

Majoritatea oamenilor cred ca spuma nu este eco-friendly, dar daca spray-ul cu spuma este pe baza de apa (care combina apa cu dioxid de carbon sau dioxid de magneziu cu aer comprimat) atunci cu siguranta este eco-friendly.

8. Ziarul

Te-ai gandit vreodata sa iei ziarele din casa si sa izolezi tevile de apa cu ele? Da, se poate. Doar ia ziarul, infasoara-l in jurul conductei si fixeaza-l cu banda adeziva. In acest fel, conductele vor fi protejate de inghet. Asa ca, in loc sa arunci ziarele vechi, foloseste-le intr-un mod util.

9. Folia de protectie cu bule

Stiu ca te gandesti la folia de protectie cu bule ca la un material de ambalare, dar, este de asemenea, un material izolator foarte bun. Acum nu iti recomandam sa te duci sa cumperi acest tip de folie special pentru a-ti izola casa (ar fi o investitie mult prea scumpa). Dar daca ai astfel de folii prin casa, cel mai bine ar fi sa nu le arunci, ci sa le folosesti pentru a izola tevile.

Utilizeaza aceste materiale ieftine, ușor accesibile si reciclabile pentru soluții de izolare. Facand acest lucru, pe langa faptul ca vei economisi bani, iti vei izola casa si intr-un mod eco-firendly foarte bun.