Sfaturi pentru o renovare buna si ieftina – Partea II: Ce sa faci in timpul si dupa procesul de renovare

Sfaturi pentru o renovare buna si ieftina – Partea II: Ce sa faci in timpul si dupa procesul de renovare

renovationmortgage1024x682_400Continuam cu partea a doua a articolului si oferim acum catevea sfaturi legate de ce sa faci in timpul renovarii si dupa ce aceasta s-a incheiat. Astfel incepem cu ce ar trebui sa faci pe durata renovarii.

Ia in calcul costurile pentru o mutare temporara

Daca aceasta este o renovare majora sau daca vreun membru al familie sufera de astm sau are alte probleme de sanatate, este recomandat sa va mutati temporar. In caz contrar, cel putin asigura-te ca izolezi zona de constructie de restul casei prin prelate pentru zugravit sau folie polietilena. Vei fi mai putin expus prafului si zgomotului si vei avea parte de mai multa intimitate in camerele pe care le folosesti.

Pregatiti locul de munca

Scoate tot mobilierul si toate obiectele personale din zona unde urmeaza sa se faca lucrari. Stabileste reguli cu privire la zonele si facilitatile pe care lucratorii le pot utiliza (baie, apa, parcare etc).

Monitorizeaza progresul

Este important sa urmaresti indeaproape cum evolueaza lucrarile. Daca ceva nu iti place cum este realizat, discuta imediat cu contractorul, care iti poate explica foarte clar de ce a actionat in felul respectiv. Fii totusi atent ca isi face treaba asa cum trebuie, iar daca ai indoilei in privinta lui si crezi ca incearca sa profite de tine, poti in orice moment sa consulti un avocat.

De asemenea, retine ca este posibili sa vrei sau sa fi nevoit sa modifici proiectul de-a lungul timpului; de exemplu te-ai putea confrunta cu o problema la care nu te-ai gandit in etapa de planificare a proiectului. Discuta aspectul acesta cu contractantul si incercati sa gasiti impreuna o solutie. Nu uita ca va trebui sa modifici contractul, astfel incat sa contina o descriere detaliata a unor posibile schimbari si costurile lor aproximative.

Dupa renovare

O data ce renovarea s-a incheiat, asigura-te ca lucrarea a fost executata in conformitate cu contractul. Inainte de a semna certificatul de finalizare, asigura-te ca orice activitate neconforma fost rezolvata. In cele din urma, asteapta 45 zile inainte de a efectua ultima transa a platii.

Supravegherea

Esti ingrijorat ca lucrarile de renovare nu vor fi efectuate in mod corespunzator? Foloseste-te de serviciile unui specialist calificat. Independent de contractant, acest expert poate  verifica contractul inainte sa-l semnezi si de asemenea poate supraveghea munca de renovare in sine.