Reparatii mansarda si renovari

Reparatii mansarda si renovari

imagesMulte dintre informatiil legate de reparatile necesare pot fi obtinute la un control extern, dar vom avea o imagine completa abia dupa ce vom face o excursie in pod. Acesta este locul cu cele mai multe indicii privind starea de sanatate a unei cladiri.

Chiar si in proprietatile modernizate, lucrarile de renovare rareori se extind pana in pod, pentru simplul motiv ca majoritatea cumparatorilor au tendinta de a considera acest spatiu mort. Pe langa faptul ca ne ofera indicii privind varsta unei cladirii si tipul constructiei, investigarea poate expune de asemenea modificari structurale ilicite, scurgeri si defecte si dezvaluie performanta termica a proprietatii. Pentru inceput, in articolul acesta, vom discuta despre defectele structurale si modificari.

Pentru inceput trebuie sa identificam defectele, sau alterarile cauzate de diferiti factori precum:

  • Ideea gresita de a taia barele de sustinere, a bridelor sau a umeraselor pentru a crea mai mult spatiu;
  • Eliminarea peretelui exterior al semineului din dormitor fara a oferi suportul adecvat pentru zidaria ramasa in mansarda;
  • In cazul acoperisurile moderne formate din grinda cu zabrele, chinga in forma de W de multe ori este scoasa pentru a face loc crearii unei mansarde ilicite.

Insa nu toate defectele structurale sunt cauzate de o executia de mantuiala a unei lucrari. De exemplu:

  • Marirea acoperisului poate fi cauzata si de grinzile care imping in afara peretii superiori, deoarece acestia nu sunt retinuti de barele de rezistenta – miscarea peretilor principali de jos poate fi una dintre problemele principale;
  • Umezeala persistenta poate duce, de asemenea, la aparitia cariilor de lemn.

Rectificarea modificarilor facute de mantuiala vor necesita raportul unui inginder structural si o noua cerere de Reglementari in constructii. In cazurile severe, reconstruirea partiala poate fi necesara. Zidaria neacceptata a hornului necesita in mod normal furnizarea unei grinzi de otel  si pe peretii portanti. In ceea ce priveste defectele simple, intarirea sprijinului cu cateva bucati noi de cherestea, ar putea fi tot ceea ce este necesar.