Echipa de constructii

Echipa de constructii

1_02In lumea moderna industrializata constructiile implica transpunerea desenelor in realitate. O echipa de design formal poate fi asamblata petru a planifica procedeele fizice si pentru a integra aceste procedee in alte proiecte.  Designul este format in mod normal din desen si specificatii, realizate in mod normal de o echipa de design care include ingineri civili, supraveghetori, ingineri de cost, ingineri in topografie cantitativa, consultanti de planing, consultanti arhitecti, consultanti arheologi. Echipa de design este de cele mai multe ori angajata de proprietarul constructiei. Sub acest sistem, odata ce desenul este completat de echipa de design, un numar de companii de constructii sau de managementul constructiilor pot fi solicitate sa se apuce de lucru pe baza desenului sau pe baza unor scheme si ale unor bonuri de cantitati furnizate de supraveghetorul cantitativ. Urmand evaluarea constructiei, proprietarul va oferi contractul celui mai ieftin si mai eficient constructor.

Trendurile moderne in constructii se bazeaza pe integrarea specializarilor separate, mai ales in cadrul firmelor mari. In trecut arhitectii, designerii de interior, inginerii, dezvoltatorii, managerii de constructii si cotractorii generali erau companii separate, chiar si in firmele mari. In prezent o firma este considerata  a fi “de arhitectura” sau de “managementul constructiilor” dar poate avea constructori din toate ramurile de activitate, sau sa aiba companii asociate care sa furnizeze personal. Fiecare astfel de firma ofera personal pentru un proiect de constructii, de la inceput pana la sfarsit. Aceasta este demenata ca echipa de design si constructie unde contractorul primeste specificatii de performanta si trebuie sa ia proiectul de la designer pentru constructia efectiva, urmand specificatiile si performantele cerute.

Numeroase structuri de proiect pot ajuta proprietarul incluzand desenul si constructia, parteneriatul si managementul constructiei. In general, fiecare din aceste structuri de proiect permit proprietarului sa integreze serviciile arhitectilor, deignerilor de interior, inginerilor si constructorilor pentru design si constructie. Ca raspuns, multe companii se dezvolta dupa oferta traditionala de desen sau servicii de constructii i stabilesc relatii cu alti participanti la procesul de design si constructie.

Cresterea complexitatii constrctiilor creaza nevoia de designeri profesionisti c studii in toate fazele proiectului. Acest personal duce la cresterea aprecierilor asupra cladirilor petru ca sistemul tehnologic avansat care sta la baza cladirii cere integrarea mai multor subsisteme iar rezultatele sunt de obicei spectaculoase.