Cum sa construiesti o casa de Hobbit

Cum sa construiesti o casa de Hobbit


hobbit_house_lord_of_the_rings_400_01
O casa “gaura in deal” ca cea a celebrului hobbit din romanele scrise de JRR Tolkien, este o casa organica, pe jumatate ingropata sub un deal, cu elemente simple si cu o intrare rotunda. Crearea unei astfel de case este posibila prin construirea si pregatirea unui mic deal. Mai jos vom prezenta foarte pe scurt pasii care trebuiesc urmati pentru realizarea unei astfel de case.

  1. Sapati un tunel care va servi drept mijloc de acces in viitoarea casa. Cu ajutorul unui buldoexcavator sapati mai multe camere mici pe partea stanga a tunelului. Acesta activitate mananca destul de mult timp, mai ales daca luam in considerare faptul ca tunelul trebuie sa aiba aproximativ 6 metri (cel putin). Pot fi folositi pereti pentru a imparti tunelul in mai multe sectiuni, reprezentand camerele. Pentru a scoate pamantul din “pestera”, excavatorul va trebui manevrat cu mare atentie, iar latimea pesterii nu ar trebui sa depaseasca 3 metri, pentru  a nu fi nevoiti apoi sa consolidati tavanul pentru a putea fi sustinut.
  2. Adaugati un cos de fum sau un burlan in acoperisul pesterii, gaurind pamantul cu masina de sapat gropi, in partea superioara a dealului, in zona in care vreti sa amenajati bucataria.
  3. Realizati gaurile pentru ferestre prin eliminarea atenta a pamantului cu ajutorul excavatorului. Fiti extrem de prudenti sa nu adaugati prea multe ferestre, pentru ca lucrul acesta ar putea slabi peretii exterior ai pesterii.
  4. Puteti da comanda de usi si ferestre personalizate, rotunde sau daca sunteti mai indemanatic in astfel de activitati vi le puteti realiza singuri. Usa poate fi foarte usor realizata din mai multe bucati de lemn batute impreuna in cuie, dar in cazul ferestrelor situatia este putin mai dificila. Daca aveti un taietor de sticla la indemna, il puteti folosi pentru a taia sticla in forma rotunda si dimensiunea necesara pentru a se incadra in ferestrele rotunde din perete. Clantele si incuietorile standard pentru usi si ferestre pot fi folosite foarte usor, iar pentru a mentine usile si ferestrele la locul lor este suficient sa folositi cate o balama rezistena care poate sustine o greutate mai mare.
  5.   Terminati interiorul cu panouri flexibile, sau cu un substrat de beton și mortar. Acum tot ce va mai ramane sa faceti este sa va decorati casuta din deal dupa gustul dumneavoastra. hobbit_hole_400_01