Construirea

1_01Construirea este procesul de preparare si modelare a cladirilor si a sistemelor de cladiri. Constructia incepe cu planul, design-ul, finantarea si continua pana cand structura este gata pentru a fi ocupata. Departe de a fi o singur activitate, constructiile au la baza sistemul de multitasking pentru personal. Lucrul este coordonat de un manager de proiect si supravegheat de un manager de constructii, inginer de design, inginer de constructii si arhitect proiectant. Pentru succesul executiei unui proiect, planul efectiv este esential. Cei implicati in designul si executia infrastructurii in discutie trebuie sa ia in considerare impactul asupra mediului, bugetul, construirea in siguranta, disponibilitatea si transportarea materialelor de constructii, logistica, inconvenientele asupra comunitatatii, intarzierile si eventualele accidente.

Tipurile de proiecte de constructii sunt: constructii rezidentiale, constructii industriale, constructii comerciale, constructii institutionale, constructii civile. Fiecare tip de constructie cere o echipa unica pentru a planifica, desena, construi si intretine proiectul.

Construirea efectiva a cladirii reprezinta procesul prin care aceasta capata forma dorita in urma planului si conform tipului din care face parte. Majoritatea joburilor in constructii sunt pentru renovari, ca adaugarea unei camere, sau renovarea unei bai. Proprietarul unei cladiri poate angaja  echipa pentru design, sau o echipa care sa se ocupe de intreg proiectul. Toate proiectele de constructii includ elemente comune ca planul, elementele legale si financiare. Pentru acest motiv, cei care se ocupa cu realizarea planurilor detaliate au grija sa fie in concordanta si cu celelalte aspecte.

Construirea cladirilor comerciale se face privat sau public utilizand numeroase metodologii, estimarea costurilor, negocierea preturilor, contractul de management, managerizarea riscurilor, design-ul si construirea efectiva a cladirii.

Practicile din constrctiile rezidentiale, tehnologiile si resursele trebuie sa se conformeze regulilor locale care vizeaza constructiile si codurile de practica. Materialele deja existente in zona dicteaza in general materialele folosite pentru constructie. Costul constructiei pe metru patrat poate varia de la o casa simpla la o cladire rezidentiala, si pot varia datorita terenului, regulilor locale, economiei si existentei echipelor de lucru. O constructie rezidentiala poate genera cheltuieli uriase si de aceea planificarea atenta este necesara.

Cea mai populara metoda de realizare a unei constructii rezidentiale in Statele Unite este construirea pe un cadru de lemn. In ultimii ani tehnicile si tehnologiile au evoluat. Noile tehnologii de constructie au facut sa fie posibile simulrari 3D inainte de inceperea efectiva a construirii.