Cele mai lungi si inalte poduri din lume

Cele mai lungi si inalte poduri din lume

Podul aflat la cea mai mare altitudine din lume poate fi gasit in valea Ladakh intre raurile Dras si Suru, in Muntii Himalaya. Valea se afla la o altitudine de 5.602 metri deasupra nivelului marii pe partea indiana a Kashmirului. Cunoscut sub numele de Podul Bailey, are doar 30 m lungime si a fost construit de armata Indiana in august 1982.

Daca va gandeati la un pod care se ridica impunator deasupra  apei, atunci podul Royal George care trece peste raul Arkansas din Colorado este raspunsul cautat. Construit in 1929 la costul de 350.000 $, se intinde pe o lungime de 321 metri deasupra apei.

Cel mai inalt pod, masurat la cheiurile sale, este Viaductul Millau peste raul Tarn in muntii din Masivul Central din Franta. Depaseste 300 metri in inaltime si are o lungime de 2,5 km.

                                           millauviaduct_400_01

Cel mai inalt pod din SUA care trece peste o apa este Lake Pontchartrain Causeway in New Orleans, cu o lungime de 38,6 km si a fost terminat in 1956. Bang Na Expressway  in Bankok (Thailanda) este si mai lung decat cel din SUA, avand 54 km lungime dar in mare parte este o autostrada suspendata.  Cu toate acestea cel mai lung pod din lume are 164,8 km: Podul Danyang-Kunshan, in apopirea orasului Qingdaoș acest pod a fost inaugurat in 2011 si a costat 8 miliarde de dolari.

Cel mai scump pod constuit vreoata este podul Seto-Ohashi-Kojima din Japonia. Cu o lungime de 13,22 km, a fost construit in 1988 si a costat 8,3 miliarde de dolari.

Cel mai mare pod natural este Podul Rainbow , ascuns printre canioanele colturoase si izolate de la baza muntelui Navajo, Utah, SUA. Este o minune a naturii. De la baza sa pana la partea de sus a arcului, masoara 88,4 metri (aproape cat inaltimea Statuii Libertatii) si se intinde pe o lungime de 83,8 metri peste rau.  Partea de sus a arcului are o grosime de 12,8 metri si o latime de 10 metri.

                                          item0.rendition.slideshowwidehorizontal.rainbowbridgeutahtomtillsuperstockcorbis_400

Cel mai aglomerat pod din lume este podul Howrah, peste raul Hoogly din Calcuta, India. Pe langa cele aproximativ 150.000 de autovehicule care il traverseza zilnic, cei 457 metri lungime si 22 metri latime ai podului sunt strabatuti si de mai bine de 4 milioane de pietoni.