Caramizi de sticla

Caramizi de sticla

caramizi_de_sticla_400Caramizile de sticla sunt elemente de design care ofera o serie de caracteristici tehnice des intalnite si in cazul altor materiale de constructie. Ele ofera solutii importante pentru doua necesitati fundamentale pentru constructie: economisirea de caldura si securitatea. Inafara de posibilitatea de a tempera cantitatea de lumina , care depinde de design, culoare sau finisajul caramizii, alaturi de modul de realizare a zidului sau structurii, caramida de sticla poate sa ofere diferite nivele de izolare termica si acustica, rezistenta la impact si rezistenta la foc.

Date fiind aceste inalte aspecte tehnice, caramida de sticla poate fi utilizata in contexte critice, cum ar fi gari, zone seismice sau in orice proiecte ce necesita caracteristici tehnice specifice. Cea mai importanta caracteristica a unui material de siguranta, cum este caramida de sticla, este capacitatea acesteia, ca element de sine statator, sau ca si componenta intr-un zid, sa reziste la forte mecanice, socuri termice si sa ofere o bariera eficienta in caz de incendiu, oferind locatarilor timpul necesar sa se salveze.

In ce priveste economisirea de caldura, anumite caramizi de sticla pot sa garanteze nivele de izolare termica superioare zidurilor conventionale, de aceeasi grosime, contribuind astfel la protejarea mediului si in general la confortul spatiului interior.

Camera de aer din interiorul caramizii de sticla ofera nivele ridicate de izolare acustica care permit folosirea acestor caramizi in medii zgomotoase si galagioase.

Avantajele caramizilor de sticla
• Caramizile au proprietati foarte bune de transmisie a luminii.
• Acestea se pot folosi pentru a construi ferestre fixe, pereti drepti sau cu diverse raze de curbura
• Caramizile de sticla detin bune proprietati termice datorate golului din caramida umplut cu aer la o presiune mica
• Constructiile realizate din caramida de sticla confera un inalt grad de siguranta datorita sistemului de armaturi folosite
• Aspect estetic special al peretilor este usor relizabil multumita gamei foarte mari de culori si modele
• Peretii din caramida de sticla au o rezistenta buna la foc

Tipuri de caramizi de stica:
> clare - cu gradul cel mai mare de transfer de lumina
> colorate in masa - sticla este colorata ininte de a fi formata caramida
> colorate prin injectare - se obtin din caramizi clare in interiorul carora se injecteaza colorantul care adera de marginile interioare ale caramizii. Acest tip de caramida nu este recomandat la exterior pentru ca exista riscul sa se decoloreze in timp.

necesar_distantieri_400

Dimensiunile unei caramizi de sticla
Având in vedere ca dimensiunea rosturilor dintre caramizile de sticla este de 1cm atunci este important sa stiti ca spatiul in care doriti sa construiti zidul trebuie sa aiba laturile de o dimensiune multiplu de 20cm.

Materiale necesare pentru montarea caramizilor de sticla:
1 caramida de sticla
2 distantieri
3 chit de rosturi
4 mortar
5 armatura

unelte_necesare_400Unelte necesare pentru montarea caramizilor de sticla:
1 drisca plastic
2 bormasina
3 burete
4 tija tip malaxor
5 recipient plastic
6 nivela cu bula de aer
7 ruleta
8 mistrie