7 pasi simpli prin care sa va renovati singuri casa

7 pasi simpli prin care sa va renovati singuri casa

familypaintingwithgreenchalkboardpainthoriz_400O data ce optati pentru varianta de a va renova singuri casa, economisiti automat niste bani, care in mod normal i-ati fi cheltuit cu echipa de meseriasi. Daca va considerati priceput la acest gen de activitati, avem pentru voi cateva sugestii:

Retusati sau refaceti fetele dulapurilor din bucatarie

Puteti lua in considerare fie vopsirea usilor deja existente ale dulaurilor, fie le refaceti fatada, ceea ce inseamna sa inlocuiti usile si fetele sertarelor. Va sugeram pentru inceput sa comandati o singura usa si o fatada pentru sertar, inainte de a comanda intregul set, astfel incat sa puteti verifica daca cea ce ati comandat se potriveste mobilierului pe care il aveti deja.

Cumparati noi manere pentru dulapuri

Puteti inlocui manerele din lemn cu cele din inox, mai moderne, sau pe cele din metal cu unele din sticla colorata in stil mai vechi.

Adaugati spoturi aplicabile

Deorece acestea sunt lumini care merg pe suprafata plafonului, spre deosebire de lustre sau candelabre, le puteti aplica fara ajutor din partea unui specialist.

Izolati mansarda si alte zone prin care se poate pierde energie

Chituiti bine  in jurul ferestrelor si in spatiile dintre podea si sipci. Daca aveti si horn, nu uitati sa-l curatati regulat astfel incat sa produca cat mai multa caldura cu cat mai putine materiale si izolati tevile care se afla la vedere pentru a impiedica pierderea caldurii. Puteti impiedica patrunderea curentului in casa prin folosirea unor pernute lungi pe care sa le puneti in dreptul usilor care nu izoleaza foarte bine. Aceleasi pernute le puteti folosi si in cazul geamurilor.

Inlocuiti bateriile si sistemele de fixare

Un robinet nou, modern poate face chiuveta din baie sau bucatarie sa aiba un aspect nou . Atata timp cat noile accesorii nu necesita gaurirea mobilei sau a chiuvetei , este o metoda usoara si rapida de a va imbunatatii imaginea obiectelor deja existente.

Adaugati lambriuri

Chiar daca pare a fi un design complicat pentru perete,  este de fapt un proiect simplu de bricolaj,  atata timp cat peretii sunt netezi si in stare buna. Parctic trebuie doar sa cumparati lambriurile (in functie de masuratori), insotite de sine si plita de coordonare, lipici sau cateva cuie pentru a-l ridica.

Vopsiti-va peretii

Aceasta evident, este una dintre cele mai simple solutii de a schimba intregul aspect al unei camere intr-un timp scurt si fara prea mari eforturi. Vopsiti toti peretii camerei intr-o nuanta, iar pentru a mai elimina din monotonie, puteti alege o culoare mai indrazneata pentru unul dintre pereti sau puteti aplica tapet.